söndag 26 januari 2014

Ett naturnära och berättande konstprojekt

Under Vårrundan Kinnekulle 2014 kommer Martin Hansson, Annika Eichhorn och Erika Fridén att ställa ut i Kollängens tingshus. Det blir en spännande kombination av skulptur, måleri och smyckeskonst.

Martin Hansson kommer att visa ett naturnära och berättande konstprojekt där han gestaltar sin närmiljö utifrån spår i landskapet och funna föremål. Han iscensätter en historisk berättelse utifrån sina upptäckter. Under söndagen den 4 maj kommer Martin dessutom att visa bronsgjutning och på gårdsplanen framför tingshuset visas bänken ”Husaby”. 

Annika Eichhorn har bott omväxlande i Sverige och Tyskland, men sedan mitten av 80-talet bosatt i närheten av Tidaholm. Liksom många av de tidigare utställarna i Kollängens tingshus har Annika arbetat med grafik, men hon har kommit att arbeta mer med måleri och andra bildtekniker. På senare år främst med oljekritor. Hon inspireras av mötet mellan natur och kultur, exempelvis huskroppar i skymningsljus. 

Erika Fridén, Ikkans smyckekonstnär, är en ung talangfull guldsmed och smyckeskonstnär som lekfullt formar sina alster. Hon har utbildats vid ett flertal konstskolor i Skaraborg och idag har hon sin verkstad/ateljé i Lidköping.

Vernissage 2 maj och utställningen pågår till den 18 maj.

Husaby kyrka - Martin Hansson

Annika Eichhorn

Glädje - Erika Fridén, Ikkans smyckekonstnär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar